Sluta röka = gå upp i vikt..

Så här står det i ett häfte vi har fått hem

" Rökare har högre ämnesomsättning, högre blodsockernivå och mer stress-hormoner i kroppen än icke rökare.
Så när du slutar röka sjunker blodsockret och blodtrycket. Som rökare gör du av med energi som du inte lägger märke till, energiförbrukningen ökar på ett onaturligt sätt. Du förbränner därför ca 10 % mer energi än om du inte röker.

När du slutar röka regleras energiförbrukningen och därmed ämnesomsättningen till det "normala" och minskar med cirka 150 - 200 kalorier om dagen.

FÖR ATT UNDVIKA att gå upp i vikt är det viktigt att antingen inta färre kalorier eller röra sig mer för att öka energiförbrukningen. Månaderna efter rökstoppet kan du gå upp tre till fem kilo. "

MEN HALLÅ, nu känns de som om vad jag än gör så kommer jag gå upp i vikt..
ÄTA MINDRE, MOTIONERA MER?? HALLÅ..??????
SÅÅÅÅ mkt mat äter jag inte NU HELLER, ska jag då MINSKA ÄNNU MER?? va är de här?
Eller TRÄNA MER, jag kör fan TRE HÅRDA JÄVLA HÅRDA SOM FAN PASS I VECKAN...
SKA DE BEHÖVAS???

ASSÅ SUG KUK RENT UT SAGT.. JAG HATAR DE HÄR!!!
Jag orkar inte mer!! jag tycker jag kämpar o sliter med vikten, o allt slit för ingenting.. för de har inte hänt nåt på ett tag nu, inte heller innan rökstoppet, vad gör jag för fel?? hur mkt ska ja minska maten? ska jag behöva köra sju pass i veckan o köra slut på mig, ska jag SVÄLTA ihjäl mig för att de ska hända nåt??? Alltt jävla cp slit helt i onödan!! FAKTISKT!!

Andra bara äter o äter utan o gå upp i vikt, eller äter vanlig mat o bara är, men ja ska tänka så mkt heeela tiden vad jag äter, hur mkt jag rör på mig.. ORKA!!!
Förut när hanna bodde här åt vi vanlig husmanskost, mkt snabba rätter, rörde inte på oss så värst jätte mkt, inte medvetet iaf, OCH VI KUNDE äta flera dagar i veckan, gick vi upp i vikt?? svaret e NEJ, vi kanske gick upp lite grann på längre tid, meni nte mkt, o nu kan ja inte ens äta godis 2 dagar i rad tex utan att allt e förstört!!

De kanske låter överdrivet, men tyck de då, de är så här jag känner! behövda bara få skriva de..

Tredje dagen, den värsta? ? Hetsätning? hjälp...?

Jag vet att många säger, iaf alla jag har pratat med, är att den 3:e dagen, 3:e veckan o tredje månaden är jobbigast när man ska sluta röka.. Asså jag vet inte om jag håller med ( än så länge iaf ) för jag känner ingen skillnad mot igår och idag. Vissa timmar som sagt är verkligen jättejobbiga, som nu tex, jag vill bara gråta men åt vad de vet jag inte?! hormoner.. vissa timmar så känns de som om jag aldrig ens har rökt i hela mitt liv, de är så olika.. men tredje dagen utan cigg idag iaf =)

Igår.. Usch vilken gårdag.. jag skäms så förbannat mkt, jag åt inte upp allt jag köpte, men halva chipspåsen o typ 400 gam choklad... OCH DÄR var min gräns, de kom ut på både från de ena o andra stället i går kväll, i natt OCH imornse.. jag mådde så dåligt.. jag hade så ont i magen, jag åt ändå, jag mådde så illa men tvingade verkligen i mig ändå? VARFÖR.. Där nådde jag min grens iaf.. menjag är ju helt sjuk i huvet, jag är verkligen de, jag behöver verkligen hjälp, för de är inte normalt de här, o de är inte försra gången heller.. o tänk då att jag åt en halv chipspåse o ca 400 godis (bara choklad) på ca en halvtimme.. jag skäms, jag vill ha hjälp...jag behöver hjälp. de vätrsta e att de finns godis kvar som jag jättegärna skulle vilja äta upp nu..

Imorse gick jag ut en timmes snabb promenad innan frukost, skitskönt var de, fast jag var fortfarande mätt när jag vaknade.. åt sen bara lite lite yoghurt med krossade linfrön, som sagt var fortfarande mätt.. Sen gick jag ut till Gumsbacken, mötte upp Emelie så kollade vi runt lite där, köpte ett par skor o en plånbok. Så lite promenad blev de idag iaf. Sen åkte vi hem till Emelie o hon lagade mat, de blev cornfärs med spagetti, JÄVLIGT stark va den, men skitgod, hon skriver nog den i hennes blogg sen, receptet asså.. www.grenestam.blogg.se
jag ska försöka op mig en korvgryta imorn tänkte jag, få se hur de blir, får ha lite fantasi..

Imorn blir de iaf träning kan jag lova, längtar efter löpbandet.. De känns iaf skönt att man inte gett upp träningen nu när de k'nns som man har gett upp godis slutande lite grann, jag bara tänker på att om jag fortsätter äta godis flera gånger i veckan och INTE heller skulle röra på mig.. usch vad hemskt.. så tur att man har motivationen kvar till tränandet iaf.. alltid nått, som sagt kanske inte går ner men heller inte upp..

Jag mår inge bra just nu, skulle vilja kunna stänga av alla tankar för ett tag.. MÅSTE diska nu.. måste måste måste måste stress stress stress stress

Godis

Sitter jag o vräker i mig nu kan jag säga, eller BARA choklaf för de var de ända jag köpte, Jag verkligen AVGUDAR cholklad, o ja vill inte leva utan de för de är så gott, jag väljer bort cigg o kaffe tusen gånger om, om de vore så!!
Har vart sugen på godis flera dagar i rad nu.

Vi var aldrig på gymmet imorse, men jag satte mig på cykeln o gjorde lite styrkövningar hemma iställert, sen har jag iaf gått minst 1 och  ½ timme promenad sammanlagt idag oxå, så jag sitter ju inte bara hemma o är fet, även om jag kan vräka i mig ibland så RÖR jag iaf på mig massor varje dag, tur som em annars lär man ju gå upp i vikt skitfort och mkt..

Idag har jag ätit tacos på mitt sätt som bestod av: Fullkornstortillas, nötfärs (10%), gurka, tomat, sallad, majs, rivna morötter, lök, vitlök o stark tacosås, hade även i samba oelek när jag stekte färsen o jädrans vad de satte fart på skiten haha.. men gott som fan var det. Åt två st till lunch o en st, ganska stor, till middag.

Jag gjorde en smoothie idag för första gången, köpte ju en mixer igår=P de va gott de =) Den bestod av banan, blåbär, hallon, lite minimjölk, lite lätt yoghurt med vaniljsmak o så presssade jag lite lime oxå, den var jättegod faktiskt.

Nu sitter man här o äter all dennna choklad, guuu va gott, ångesten får man ta sen..
Köpte 800 GRAM lösviktsgodis (BARA CHOKLAD), en sourcream chips med vitlöksdipp.. SHIT asså..
MEN okej, även jag har en gräns, jag skulle säkert kunna äta upp iaf hälften av de här ( även om  jag blir mätt innan, men äter ändå ), men nu ska ja o pappa dela på chipsen o godisert delade jag upp i iaf tre delar, men vem vet?! jag kanske äter mer..



jag fattar inte att jag kan äta så mkt när jag ändå är mätt???? ibland hetsäter jag oxå, så de tar slut på en gång, vaför??
Jag har tusen frågor som jag skulle vilja ställa o ha svar på?!

Jag har iaf  INTE RÖKT hittills, vilket känns skitbra, och jag har lovat mig själv att inte ersätta de me mat, godis osv, jag har inte gått o småätit istället för o röka vilket många väl gör? utan jag har bara en sån kvll nu där jag vill moffa de jag avgudar, gör jag helt åt skogen fel? imorn är en ny dag och den blir absoulut inte densamma, de kan ja lova.

Vikten som jag bär på nu, kan jag leva med, jag skulle kunna orka spela fotboll, jag skulle kunna vara nöjd, så ciggen o bättre kondition känns som de viktigaste målet i mitt liv JUST nu, och att HÅLLA VIKTEN är ett jätteviktigt mål för mig just nu, så länge jag INTE GÅR UPP I VIKT så skulle jag vara SÅ glad, NÖJD och STOLT, ska göra mitt bästa, men att inte bli stressad, och att inte pressas så mkt med att just GÅ ner i vikt just nu, håll den bara som den är!!!

Idag överhvudtagte har jag kännt mig så jävla äcklig o fet, ( de va innan jag börja äta allt godis), även om jag HAR ätit bra mat o sånt, men jag ska ju ha MENS, o då känner jag mig alltid dubbelt så fet o väger kanske 2 kilo mer nu oxå =(
kan de verkligen vara 2 kilos skillnad på vågen pga all vätska av MENS?? =/

På söndag, tis, ons kommer iaf JAG gå o träna, även om de blir själv =(
Jag är så jävla mätt nu efter att ha ätit en 4 del av allt godis, ändå vill jag ha mera!!?? lite chips kanske?
usch jag borde gå o gömma mig själv va?

Nu går jag..

41 timmar RÖKFRI

MMMM DET STÄMMER.

Har inte tagit ett enda bloss sen i onsdags kväll. REKORD..
Nu får de vara slut på dom äckliga fanskapen..
Det är jobbigt, men allvarligt.. jag vill ju..  jag kommer få gå igenom den här jobbigaste första början nån gång iaf så varför inte ta de nu på en gång?!! Ciggen är mitt största mål just nu, vikten får vänta, fast jag tänker ju inte gå upp massa kilon bara för det, men jag kanske inte går ner så mkt heller..

Det är jättejobbigt vissa timmar och jag blir så lättirreterad o de går ut o över alla anrda.. tex så blir ja skit irreterad på kattena när dom kommer för nära.. .HALLÅ LIKSOM...  o som igår, vi skulle handla.. då vart jag skit sur på mamma för att hon inte kunde hämta oss typ en kvart tidigare än vad hon sa?!!!
Jag gråter väldigt mycket, de bara kommer, kan inte hjälpat.. men det är ok att gråta..
Suget försvinner till slut..  Jag känner mig så dum att de ska gå ut över dom jag älskar bara, speciellt mamma, usch stackarn hon har fått tagit mkt skit..

Jag har inte börjat småätit massa nu när jagi inte har rökt, men däremot så äter jag mkt mer varje mål än vad jag behöver.. jag hoppas jag inte ska behöva gå upp i vikt av de här.. jag fortsätter ju iaf träna minst tre gånger i veckan.. fast jag är jävligt sugen på godiis hela tiden.. eller tror jag bara att jag är sugen?? nu ska ja ha mens upp i allt oxå.. skiiiit kul, verkligen..

Jag vill ha mer BERÖM.. jag TYCKER faktiskt att jag är duktig... KAN ingen hjälpa mig o visa de då??? säg nåt bara!!!!!!!
När jag mår dåligt o vill röka så vill jag inte höra " MEN RÖK om du mår dåligt över de då, du behöver ju inte sluta röka just nu" JAG VILL INTE HÖRA SÅNT!!! HJÄLP MIG ISTÄLLET!!!!!!

SNART kan jag börja med FOTBOLLEN <3 IGEN =D känner det iaf.. lite bättre kondis skulle ju inte skada innan dock.. Lägga undan 40 kr varje dag/varannan?????!?!?! kanske.. ushc ja e så stressad

NÄÄÄÄÄ DRA ÅT HELVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAg vill ha goooodis, kanske går o köper o äter ikväll o istället för imorn?! inte för att jag har lust att göra något samtidigt så vill jag göra nåt hela tiden.. men jag kommer ingen vart med nåt av det ändå..

Nya tag

MÅSTE jag ta imorn. Nu har jag haft några dåliga dagar med på mat o rökningen.. usch va dålig jag är.
Imorn ska jag ta nya tag o börja om från börja. Ska iaf träna imorn bittu med Emelie.. Vill inte falla tillbaka till mina dåliga matvanor, småäta, äta fel mat, äta för lite o sen bli sugen.. för de är SÅ lätt att fastna igen.. vill verkligen inte det.
Nä som sagt, nu blir de hya tag imorn igen, en ny början.. De är så svårt..

Ingen motivation

Hej svejs. Sitter här o kom nyss hem frå n jobbet, jobb rusar in nu i slutet av månaden, så typiskt men men bra att man får nåt jobb iaf, fast de har inte blivit så många timmar ändå, så inär man får lönen i mars sen så får man leva knapert :/ men men, de är ju inge mot vad man har gjort, som typ när vi skulle åka på turne förra året, levde på nudlar liksom haha

Idag gick ja o Emelie till badet, började simma.. massa tanter framför så man kom ingen stans, o väntade man på¨att dom skulle simma så hann man ändå om dom sen.... skit irreterande.. jag tappade motivationen TOTALT.. jag ville inte simma mer.. de va inge bra idag, jag hade nog hellre sprungit.. men sånna här dagar kommer ju alltid dyka upp då o då.. nya tag imorn.

Så vi gick hem till mig istället. Massa SKIT snack rent ut sagt HAHAHHAHAHA. Vi hade SKITkul tycker jag =D Vi har ju kännt varan ett tag vi e faktiskt ganska lika varnadra ändå =P Tycker de är kul att vi fått upp kontakten igen <3
På torsdag ska vi storhandla o då ska Emelie med, hon ger mig så mkt inspiration när de gäller olika maträtter så hon får vara mitt råd i det =)

Va skitkul på jobbet idag iaf, träffade lisepott oxå, på måndag blir man bjuden på middag hos henne hahah de blir kul de.
De va en tjej som satt o kollade när hon hade sina fotbollsmatcher, o jag frågade vilket lag o vilken divison hon spelade i, o så fråga hon om jag inte kunde börja med dom för att dom behövde folk.. o jag bara vräker ur mig utan att tänka " Jag är för bra för er så nej tack, division 5 är inget för mig" HAHAHA va dum jag var va? fast de är ju sant mohahaha!

Vet inte va ja ska skriva, är väl sängdags nu, ska upp o jobba imorn bitti.
KRAM

Livet går vidare

Livet är inte alltid lätt, men, det kommer bättre tider också, så man måste kämpa på.
Ditt hopp är borta och du kan inte längre le, ditt hjärta är krossat och kan inte bli helt.
Man önskar att det som har hänt aldrig hade hänt..

Du hittar ingen utväg, du har rakbladet i din hand,
du tror att allt blir bättre om du bara försvann..
Men försök att stå emot, för du vet precis som jag,
att det hjälper för stunden men inte alla andra dar,
Det blir inte bättre av att bara trycka ner sig själv,
försök istället att hitta ett sätt som kan hjälpa dig,
för du är värd det bästa, du är värd att må bra,
de finns ingen som du, du är helt oslagbar

Du tror inte på folk när dom säger att det ordnar sig,
det finns alltid någon där ute som vill hjälpa dig.
Ta emot den gåvan, en person kan rädda ditt liv,
bara att få höra några ord, ja det kan räcka till..

Det är okej att gråta till tårarna har tagit slut,
det är okej att minnas tiden som den va förut,
Men lova att du försöker ta dig upp igen, för kom ihåg en sak
Livet går vidare min vän

Livet är inte lätt, men de kommer bättre tider,
ibland mår man skit och verkligheten svider,
det gäller att gå rätt väg och veta vad man vill, stå upp och gå vidare, blunda inte för ditt liv,
du måste kämpa på och sluta med att skära, du är aldrig ensam om sorgen du får bära,
Det finns dom som har det som du, kanske värre,
våga ropa på hjälp annars blir det aldrig bättre,
Du måste tänka på dig själv och på det som du har,
det finns dom som älskar dig och vill ha dig kvar..

Saker kan få dig att falla,
men res dig upp igen,
börja om från början, livet går vidare min vän
Lev ditt liv och ta vara på den tid du får, varje dag är unik,
ingen dag blir som igår
Tiden är för kort och livet går inte i repris,
tänk på vad du gör och gör nåt bra av ditt liv!



Ville bara säga att det här är en grymt bra låt med JNY! Vilken fantastisk text. Starka ord att ta till sig. TACK <3

Röksugen?

I morse var jag på gymmet, sprang 30 minuter i hastigheten 10-13km/h hela tiden, sen gick jag en kvart i slutet oxå.
Jag vet inte om de bara är inbillning eller om de verkligen kändes skillnad med dom här tre dagarna jag rökt betydligt mindre, kraft o ork hade jag iaf =) de va skönt. Jag förbrände 474 kalorier =D
Snart kanske jag orkar spela en hel fotbollsmatch igen? =P
Jag vill verkligen börja styrketräna oxå, funderar på o börja på tis? jag vill inte bli värsta muskelknutten, bara bygga lite muskler för o bli lite starkare.
Lunchen idag blev kött, en potatis o kokta grönsaker o jag vart så mätt, ändå var de inte så mkt jag åt, pappa åt dubbelt haha!  De märks att magsäcken krymp, vilket e bra, orkar defenetivt inte äta lika mkt som jag har kunnat! Ikväll blir de laxfile iaf =P



Och Tussan tigger, som vanligt haha



Idag är en jobbig dag, allt känns så tugnt, "sluta röka" grejen känns jättepiss idag, DOCK håller jag mig fortfarande till fyra timmar o har hitills bara rökt två, o nästa blir inte förrän om två timmar.. Även om jag har varit o tränat iag så känns de inte tillräckligt.. känns som om man inte blir nöjd nån gång, "jag kunde ju ha gjort mer" osv.. o vadå bara för att jag har tränat så kan jag väl inte sitta inne resten av dan o bara slöa? eller? Jävla skitväder är det också. .

Har suttit o kollat på massa recept idag som jag skulle vilja laga nån gång, men de är så mkt man måste köpa till, de kan liksom va en ingridens, nån krydda eller vad som helst som man måste köpa till, o de kommer bli lite sånna saker o köpa den här lönen som kommer, så de blir inte billigt, men vill verkligen utveckla mig i matlagning så man inte tröttnar på maten man äter.. iofs är ju en del saker man köper som räcker länge o kanske inte behöver köpa på länge sen, men just nu har jag sån ångest o stress över pengar..  Varför sitter ja o skriver ner saker som jag redan vet? en automatisk tanke som bara kommer upp, som är helt onödig, jag tänker alltid i föreväg, ångest kan man aldrig få om man är i nuet, o ofta så är jag nån annan stan, morgondagen, gårdagen eller veckor framåt.. jag skulle bli så glad om jag kunde styra mina tankar bättre. .

ok, jag har seriösa problem, SKÄRP DIG KVINNA!



Nu kan dom iaf ligga o vila i samma soffa, annars sprang Tussan iväg så fort han kom i närheten


De går bra o mysa med mamma iaf =D

TJUGOANDRA

IDAG, idag är det EXAKT ETT ÅR SEN jag o HANNA <3 åkte iväg på förra årets turne. Tiden har gått så fort.

Den här bloggen är för dig HANNA, jag saknar DIG o jag saknar o åka på turne, jag sitter här med tårar i ögonen, de är det bästa jag vet, o nu lider man pest o pina för o spara till alla dom 34 konserterna vi ska gå på. Jag har nog aldirg vart så lycklig som jag var då, och jag är SÅ GLAD O STOLT över ha fått uppleva det med dig HANNA <3 Längtar ihjäl mig tills nästa turne. O de ska gudarna veta vad vi kommer få uppleva då!
Lite över ett halvår kvar nu tills biljetterna släpps!






Hade jag ork hade jag lagt upp alla bilder på oss under turnen, dom här bilderna får mig glada. JAG ÄLSKAR DIG!


Ja, vart ska man egentligen börja någon stans? Allt är så stort och så mycket har hänt under denna resa, resor får man väl kanske säga? Eller ja, de beror på, för det har ju varit en väldig RESA <3

Allt vi har varit med om denna turné, har varit allt ifrån glädje, skratt, tårar, ilska, bråk glädjetårar, sorg, men framförallt LYCKA.


Allt som har hänt under turnen, och då pratar jag nog både för mig själv och HannaBlåbär <3, har aldrig hänt förut, det har känts som om vi har "hunnit ikapp" så mycket den här turnen, som vi har missat i Westlife's karriär förut. Ja, överhuvudtaget så har detta varit vårat år, och då tänker jag också på biljettsläppet året innan. Vi hade sparat pengar med nöd och näppe att vi lyckades, levt med minimum lön utöver allt vi sparade till biljetterna, tvingas leva på nudlar varanna månad typ haha. Jobbade, stressat nästan ihjäl oss, bott ihop och gått varandra på nerverna, nästan satte våran vänskap på hal is.

Den största anledningen till att min älskade Hanna flyttade hit var för att jag sa att det fanns mycket jobb här, och vi ville ju så gärna ha råd att spara pengar till våran största turne någonsin med Westlife. Hon flyttade hit med oss, vi bodde i ett och samma rum, inte lägenhet, utan ETT och samma rum, jobbade ihop, skulle resa ihop. Snacka om att vi gick varandra på nerverna till slut. Visst vi hade väldigt kul, det har vi alltid, och jag tvivlade aldrig på att våran vänskap skulle förstöras. Men det vart för mycket. Vi fick i alla fall ihop våra pengar till många, många konserter med Westlife. Det kanske va värt att vi gick varandra på nerverna? Eller vad säger du Hanna? =P Det var det absolut. Kan erkänna att jag saknar och ha dig nära mig <3


Som sagt, varje lön vi fick, gick till Westlife, hela tiden och nästan alla pengar. Men det lönade sig i slutändan efter allt slit, framförallt det psykiska slitet.

Vi satt varenda dag vid den förbannade datorn, uppdaterade, uppdaterade, vågade knappt lämna datorn. Kunde inte jobba mornar ifall biljetterna skulle släppas. Sparade och sparade pengar. Allt detta som jag har berättat lönade sig verkligen till 1000 %. Med lite tur också såklart =)


Vi fick himla bästa biljetterna och redan då började våran resa haha.

Rad 1, rad 2, rad 3! Det kunde inte bli bättre. Och jag minns så väl när vi satt vid datorn, väntade på biljetterna, helt plötsligt står det RAD ETT, FATTA! Vi skrek, Hanna skrek nog mest, jag försökte koncentrera mig på att boka färdigt biljetterna, hahahahah. Gud, jag minns det så väl, vi hoppa och skrek som om vi hade sett ett lik, eller vunnit på lotto, fast det va nästan lite så, alltså att vi hade vunnit miljoner på lotto, det va i alla fall en sån känsla =)


I alla fall, som vi hade längtat efter Westlife, och det skulle verkligen bli den största turnen för båda oss någonsin. Kommer inte ihåg hur många vi hade planerat att gå på, men det blev bara "en till, och en till", det vart bara mer och mer konserter, mer än vad vi egentligen hade råd med haha. I slutändan när alla turnedatum hade släppts så var vi uppe i 17 konserter, FATTA, SJUTTON STYCKEN. Det trodde vi väl aldrig. Men vi var så glada, och efter att ha alla biljetter i handen, var det bara att fortsätta med att boka flyg, boende, och spara mat/fick pengar av varje lön vi fick.

Den 22 är också det datumet vi träffade WESTLIFE för första gången, för ANDRA gången.

Jag o Shane 22 Augusti 2007


Here i am, looking back on the road we used to travel. I can't believe how things can change so fast!
Luck will come and go, but as long as you are with me, I am happy to be someone in this world <3
You're the day that change it all, you're the nights I will remember!



Jag o Hanna, FRONT ROW, CROKE PARK 1 JUNI 2008!

Drömma kan man, drömmar kämpar man för, när man har gjort det, blir dom sanna!
Jag saknar allt så jävla mycket =(

Vilken härlig dag =)

Halloj =)

I dag ställde jag inte klockan för en gångs skull jätte tidigt. OCH jag har tom SOVIT BRA INATT, de va sååå skänt o få sova!
Gick upp vid tio, gick ner på stan, mötte pappa, köpte 17 kilo torrfoder till katterna, gick hem. ´Gick en timmes rask promenad. De va ju ett himla SKÖNT väder så då får man passa på, de va inget "måste" i mitt huvud då utan mer att "åh va skönt o gå ut o gå" =) Detta väder skulle ha vart perfekt att jogga ute i, men de blev de inge av idag, fast de ska nog vara lite varmare då ändå.. jag verkligen suktar efter att vädret ska bli bättre så jag kan få KOMMA UT O SPRINGA, åhh vilken befriande känsla!!!

Sen var det mat, jag åt vikväktarnas falukorv (3%), majs, o lite fullkornspasta, mums va gott de va! Sen i väg igen, hjälpte mamma o handla, bilen funkar inte så vi var tvugna att gå, puhh va tugnt de va.. Sen gick vi hem till mig o jag har lagar PANNKAKOR, de är trots min ätdag idag =)



MUMS va GOTT det var!!!!!



Så jag gjorde pannkakor till mig o mamma, fast istället för sylt så köpte vi frysta jordgubbar och BG:s lättglass med vaniljsmak =) o ägg, minimjölk o mjöl, så sååå värst onyttigt är de jju inte, men de va sååå himla GOTT. Jag vart så mätt efter två stycken bara, men bara för att de är så gott så smällde jag i mig två till :/
Tur att man har rört på sig idag iaf haha. Jag köpte även lösviktsgodis eftersom de är lördag, fast idag kunde jag faktiskt begränsa mig, så jag köpte de jag älskar mest i några av varje sån sak. BARA choklad. men köpte inte typ ett kilo som jag brukar kunna göra på mina ätardagar hahaha. och idag blev de INGEN läsk heller, köpte Loka päronsmak istället, mkt bättre =) så idag är en bra dag för mig, känner mig nöjd.



Sitter här o än så länge har jag bara rökt två cigg idag, de blir säkert tre innan kvällen e slut men..
bestämde att de ska gå 4 timmar emellan varje idag, och jag får INTE minska till tre igen imorn, så imorn blir de oxå minst fyra timmar emellan.
Skillnaden nu mot förut är att nu bestämmer jag mig inte för ANTALL CIGG/DAG utan att de ska gå visst ANTAL TIMMAR, för säger vi att jag bestämmer mig för att jag får röka fem ciigg om dan, så blir de ändå så att jag springer ut o röker titt som tätt fast mindre varje gång o de är just de jag vill komma ifrån,  att föröska ta bort den vanan att gå ut o röka hela tiden, så vi får hoppas bara, de funkar än så länge o nu är de tredje dan, jag håller tummarna för mig själv. 
 GUD vad de känns bra idag, fast inte just nu när jag e spymätt höhö!

Imorn tänker jag gå till gymmet o springa på löpbandet direkt när dom öppnar, får se om jag får med mig Emelie, om inte hon super för mkt så hon e helt bakis imorn haha de märks. Nä inge supa för mig, jag får hellre i mig kalorierna i GODIS form =P mkt godare, om jag va tvungen att välja asså. fast öl e ju skit gott. men Godis blir man ju iaf inte bakis av, så då orkar man gå upp tidigt nästa dag o träna bort kalorierna =P
o öl blir de ju gott om i BHAM sen hahahahhah, fast då blir de ingen godis, o jag har lovat mig själv att INTE leva på all denna FET mat som dom har hela veckan, ALDRIG, jag äter hellre bara frukt hela dagarna. EN gång av alla dagar vi e där kan ja tänka mig, men inte mer. USCH! äckligt!





Ikväll ska jag NJUTA av mitt godis, o försöka att inte få ångest efteråt :/
Träning imorn iaf =P haha
Lite kaffe nu o en chokladbit till de, bästa som finns mmmm mums!
Bye

Kämpar på..

Puh
jag är trött nu. jag va iaf o simma i morse, även om jag sov SKIT DÅLIGT i natt IGEN. Jag är så trött på de här, att inte få sova på nätterna.. simmade 50 minuter, Emelie stannade hemma idag, hon var trött, antar att sömnproblem är vanligt?!!! Sen va jag på möte, gick hem, åt mat, sen SOV jag typ 2 timmar mitt på dan, då går de hur lätt o somna minsann, men inte på nätterna.. iofs kom tröttheten väl efter oxå..  Sen var de mellis o sen gå o jobba.

Rökningen igår gick bra, jag höll mina tre timmar emellan =) woho
Idag har jag oxå hållt tre timmar emellan, eller ja, de har gått fyra timmar emellan två gånger idag. Jag har rökt sammanlagt 4 CIGG idag bara, o ändå gick jag upp SVINTIDIGT, så de är bra tycker jag. Mot dom 10-15 jag annars kan röka under en dag likosm, lite skillnad..
De känns inte så svårt, vissa timmar har vart jobbigt,men den jobbiga perioden kommer den oxå.. får se hur de går. eller GÅ ska de göra, frågan bara hur jobbigt o svårt de kommer vara under tiden. bläää..

Det va skönt o jobba idag iaf, fick några tider i mars oxå, eller ganska många =P Nä jag orkar inte skriva mer.. fast har lite i mitt huvud, men de ska jag inte tänka på, jag tänker för mkt o de ska jag inte, helt ONÖDIGT!

GO NATT!!

Träningspass + minska på rökningen?!

Nu sitter jag hemma o dricker kaffe minsann, har nyss kommit hem.
Idag gick man upp skittidigt IGEN för att träna, men de va de värt, de va så himla skönt efteråt.
De vart 30 min snabb gång/joggin först, jag fick sån jävla HÅLL i magen, de krampade som faaan asså, ofta så brukar jag kunna skita i de o köra på ändå, men de gick inte idag, så därför vart de mest gång i början.
Tror jag hade ätit för tidigt innan träningen, nästa gång ska ja ta mig upp tidigare o äta frukost så den hinner smälta ORDENTLIGT.

MEN SEN då jävlar. . Tittade tillpå tv:n som står rakt framför löpbandet, och fick syn på att de va FOTBOLL som var på, jag vet inte vad som hände men smärtan hade försvunnit fast inte HELT, de gjorde fortfarande ont i magen, men när jag såg  kära fotbolloen så fick jag sån POWER, jag fick sån kraft o bara sket i smärtan. Fotbollen är ju trots allt mitt mål med hela träningsgrejen o "sluta röka saken".

Så jag höljde tempot o SPRANG 15 minuter i hastigehten 11.5 km/h, de gick så fort o de va så jobbigt, de tog verkligen emot efter en stund, men jag gav mig fan inte. Efter de va ja helt död asså, men jag är så stolt, vetttifan om jag nånsin har sprungit så fort så länge.. hahah de kanske inte låter så mkt men fy fan va de va jobbigt.
Emelie var oxå skitduktig, hon sprang tom, fast hon inte har gjort de på flera år, hon är en kämpe hon med verkligen, de är så kul att gå med nån som har lika stark motivation till de här som jag =) SKITBRA!!
Efter de hoppade vi i poolen o simmade 25 minuter, efter första längden så var man trött, inte så konstigt kankse?! men de va skönt o svalka sig lite efter springandet. BRA START på dagen tycker jag!
Så sammalagt blev de ca 45 på bandet o 25 min simmning. Imorn dock blir de bara simning, sen ska jag iväg på möte oxå.

NU tänkte jag så här att..
Jag ska försöka att INTE fokusera så jättemycket på min vikt, man blir så uppspelt av sånt, de blir en stresskänsla o mer press, iaf för mig, nu hade ja iofs gått ner 4hg, vilket e bra. MEN SÅ överviktigt är jag inte, ja menar jag är 162 o väger ca 66 KG, så NU tänkte jag börja fokusera mer på att bara bygga upp min konditon så får kilorna försvinna med tiden.
Ju mer jag tränar o ju mer jag orkar så borde då kilorna försvinna med tiden ändå så..
Så nu ska ja verkligen fokusera på konditionen, ska orka mer. Visst jag har fortfarande kvar kondition, fast den består nog mest av VILJAN, för jag orkar inte egentigen men jag VILL så mkt, men de är ju så man bygger upp den. UTÅLLIGHET! De blir skitbra till slut!

OCH DÅ.. tänkte jag så här..  jag MÅSTE ju ta tag i de här med rökningen, som bidrar en hel del till varför jag inte orkar.. haha.. Så nu har jag bestämt att idag ska de MINST gå TRE timmar innan jag får röka igen, så tre timmar mellan varje cigg. En dag i taget, imorn kanske jag bestämmer mig för fyra timmar emellan, vi får se hur de känns idag först, måste hitta mitt sätt liksom.  Så de bestämmer jag inte förrän imorn. Det jag hoppas på är att ju längre tid de går, ju mer timmar/dagar ska jag klara mig utan. Vi får se om den här metoden funkar för mig, jag hoppas de, för vill, det gör jag!!



Ciggaretter gör ingen nytta
Nej det är faktiskt sant. Jag mår inge bra av o röka, jag får ont i halsen, de gör tänderna gula o de luktar inge gott! Jag kommer säkert må dåligt när jag slutar röka, MEN må dåligt kommer jag göra vissa perioder ändå.
Rastlöshet, jag röker när jag inte har nåt annat att göra, visst jag röker för att jag e sugen, men jag erkänner att jag inte ALLTID ÄR DET!
De är precis samma sak som nu när jag avvänjer kroppen från allt socker jag stoppade i mig, jag var inte ALLTID sugen när jag åt, utan de va något annat. Så jag ska försöka med samma metod som jag har gjort när jag är sugen på nåt sött, för de har iaf funkat. Det är att veta att på lördag tex FÅR jag unna mig något, så ska jag göra med ciggen, att klarar jag mig visst antal timmar/dagar så FÅR jag unna mig en cigg sen, o till slut hoppas jag att de ska bli så som de har blivit nu med allt socker, att jag INTE BLIR SUGEN till slut!

Oj vad jag babblar på här, jag diskuterar med mig själv o de verkar aldirg ta slut hahaha.. men de känns bra skriva av sig lite, jag vet att "typ" ingen tror på mig som JAG TROR PÅ MIG SJÄLV när de gäller just o sluta röka. Ska oå försöka hitta nåt att hålla mig sysselsatt med, att ersätta ciggen med, nåt att göra.. Några förslag??
Jag funderar på o sätta mig o börja spara massa bilder, DÅ har jag nåt att göra, för de vill jag o de tar tid, men skulle behöva nåt annat oxå, just när suget kommer!
FÖR EN SAK som mååånga säger, är att dom BÖRJAR ÄTA ISTÄLLET, och det är en sak JAG INTE KOMMER ERSÄTTA CIGG MED, no way, förstöra allt jag har jobbat så hårt för?? haha nej!
Vi får se hur allt går, en dag i taget som sagt!


   

Hej svejs! Puss / Carro

I'm gonna fight for every dream, 'cause who's to know, which one I let go, would have made me complete?

varför?

Jag fikar högst en gång i veckan med nåt gott till. o de har jag precis gjort.. EN gång i veckan fikar jag.. jag försöker träna MINST tre gånger i veckan, äter bra mat hela veckorna o kanske tar nåt gott på lördagarna.. 
ÄNDÅ, ändå får jag ångest för att jag fikar med en chokladboll, damsuagre eller nåt annat.. Varför? När jag vet att jag e så strikt resten av veckan.. jag hatar det här.. jag är så dum o fånig.. jag går inte upp flera kilon för att jag unnar mig själv så sällan som jag gör, jag är så medveten om det o de är de som känns så dumt, för även om jag är så medveten om de så känner jag ändå så här? vad är felet liksom? 

Många kanske slutar äta godsaker överhuvudtaget när dom vill gå ner i vikt, men det vill inte jag, jag vill inte leva resten av mitt liv o aldrig kunna unna mig, jag vill kunna skapa min livsstil där de räcker med nån gång då o då, för slutar jag helt o sen en gång börjar äta sånt.. vad händer då?! JO då kommer jag gå upp i vikt, o jag tycker om att äta dessa saker så sluta med det kommer jag inte. Just därför e de så jobbigt att jag ska behöva känna så här..  
Vill försöka sluta känna så här, men hur? jag har hittat en livsstil nu som jag trivs med ganska bra, måste lära mig o acceptera mig själv mer o sluta vara så dum mot mig själv. . De känns som om jag förstör för mig själv när jag unnar mig, men hur ofta unnar sig folk inte då?

Ja, jag vet jag tänker föööör mkt!!! o de tär på mig! men nu har fått skrivit av mig.. lämna gärna en kommentar!


Segaste dagen + massa huvudvärk

Det har min dag bestått av, kul va??  Nä inte så värst, har verkligen inte gjort ett piss idag förutom o diska då.. har bara varit inne, inte ens gått utanför dörrn idag. Har sååå ont i huvet.. Usch.. Tänk om man kunde få sova ordentlit på nätterna. I natt tex vaknade jag med hjärtklappning, de va ett tag sen nu men nu har de kommit tbx, vet inte va de e?! kanske känner mig stressad o orolig i kroppen.. aja de går väl över.. Hoppas jag kan sova inatt bara eftersom vi ska träna imorn bitti. Jag har alltid haft en förmåga att tänka FÖR mycket, på aLLT, allt onödgt oxå, kanske dit all enerig går som jag egentligen behöver till annat. .



Linda var här en sväng idag oxå, vi gjorde inte så mkt, käkade o drack kaffe.. jag va nog inge skojigt sällskap idag inte haha.. Fast hon vart ju oxå kär i Pysen som alla andra iaf =P
Nu ska jag värma lite mat tänkte jag..

Mår illa av trötthet?

kan man säga så?
Har mått illa skitlänge idag på kvällen o samtidigt känner jag mig hungrig o skulle kunna äta en hel häst.. jag tror jag har ätit för lite idag faktiskt.. sen har ja ju inte fått ordentlig sömn på flera dagar. Hoppas dom inte ringer från jobbet tidigt imorn bara, även om jag skulle behöva jobba. för nu känns de stressigt, just nu ser lönen inte så bra ut nästa månad..
Fast idag har jag haft jättekul med Emelie o de är jag såååå gla över. De är en bra dag överhuvudtaget, känner mig lite fin för en gångs skull, o känner bra som har simmat o så =) har provat mina nya kläder o gamla kläder oxå och det känns SÅ bra när man känner skillnad! nu börjar jag längta lite till tors faktiskt.
Imorn ska jag INTE ställa klockan tidigt.. fast ändå inte sova bort hela dagen, de hatar jag!
Skulle behöva klippa mig oxå.. kanske ska ner på stan imorn, får se. .
Nä sova kankse? skulle behövas iaf. .

Tog lite kort idag, tyckte dom här kläderna passa ganska bra ihop faktiskt.
Vad tycker ni?


Fan vad jag längtar till mars asså, när jag o Hanna <3 åker till BHAM IGEN.
SHOPPA O FESTA LOSS SOM ALDRIG FÖRR!!! Jag ÄLSKAR o RESA!! Vill åka nu. Sen funderar vi på Spanien i höst nån gång kanske, måste ju unna sig lite skoj oxå =P Om man har råd dvs..
Skulle behöva en ny tv oxå, men hur ska man ha råd med allt?! Jag tänker för mkt på WL kontot tror jag, har svårt o unna mig andra saker, för tänker bara att de kan gå till WL istället, för DÅ lär de gå ÅT PENGAR. oj oj oj.. OCH dit längtar jag oxå, de är de bästa som finns!!!! 34 KONSERTER =) WOHOO. då får man iofs lida pin om man väljer o spara så mkt till de, så ja ska väl inte klaga, fast lite får jag klaga, iaf för mig själv =P

Okej.. nu e de sängdags. Sov gott o ha de bra alla!
Puss

Motion o god mat =)

Imorse gick man upp vid halv åtta, sen mötte jag Emelie sen gick vi o simmade i 1 timme, bubblade o bastade. Och ingen av oss hade sovit speciellt bra i natt. Pysen har legat hos mig hela natten, o jag våga knappt röra mig för jag ville inte att han skulle gå därifrån o förts så va de massa bus som gällde så de va svårt att somna, o så lekte han med mitt hår hahahah. Så jag o Emelie va ganska trötta när vi gick från badhuset. Men de va väldigt skönt o simma.

Sen gick vi hem till mig, drack kaffe o så kom mamma o fick se kissen, hon vart ganska kär i honom =P
Sen gick ja o Emelie till äffären o handlade lite, eller vi skulle handla lite men de blev ganska mkt o bära hem sen till lsut iaf :/ de va jobbigt. Sen hem, medan ja diska VÄRLDENS BERG så fixade Emelie maten.
Vi gjorde en köttfärssås som bestod av nötfärs (10%), paprika, gul lök, vit lök, rivna morötter och krossade tomater i o sen fullkornsspagetti o de va sååååååå gott.
Det är kul att Emelie gillar att laga mat, hon fick mig attt få lite mer inspiration, de va ju så lätt att laga o så gott, de ska ja göra själv nån gång. Jag har sån dålig fantasi när de gäller mat, så har nån nå gott recept på nyttig mat så ge mig de gärna =P


Här e maten vi åt! MUMS!


Nya klänningen.



O lilla Pysen =P

Hej svejs

Pysen/Sture

Min nya kisse har kommit idag =) Han e så pluttig o söt. Han är egentligen döpt till Sture men jag vill att han ska heta Pysen men sen blir jag lite osäker. Hanna o Hannas mamma kom på förmiddagen med honom. Han e exakt 11 veckor idag tihi. Dom var här ett tag o sen åkte vi en snabbis te Hannas farmor o käkade, efterätten va kladdkaka, jag verkligen avguuudar det!! men jag tog inte ens en liten bit, även om de lockade massor..
Sen har jag bara vart hemma med kissen.
Shit asså, ni skulle sett mina andra katters blick när dom fick se honom HAHA de såg så jävla kul ut asså. Dom har inte bråkat nåt (än så länge iaf) som tur e, fast han e ju modigare än va dom andra är iaf hahah dom gömmer sig för honom den lilla plutten. Hanna tog även med mina nya kläder som vi hade beställt, de va tre linne, en tunnare klänning o en jacka, allt satt skitbra faktiskt ja e nöjd =)

Emelie kom till mig lite senare, vi drack kaffe o pratade massa om gamla minnen, pratade även om träning o mat o sånt. De blev ingen träning idag som sagt men imorn ska vi gå o simma, sen har vi bestämt tors o fredag också men då blir de inte bara simning utan jogging oxå, de ser jag fram emot. Tror jag har ätit för lite idag faktiskt, de känns på en gång.
Imorn ska jag o Emelie även laga mat ihop, vilket också ska bli kul. Vi har haft jättekul idag tycker jag, o de va skitkul o ha dig här Emelie =)
Imorn kommer förhoppnigsvis mamma hit en sväng också, hon vet inget om Pysen än hahahha, så de blir en överasskning de =P

Har funderat o pratat mycket om ciggaretter oxå, funerar på vilken metod jag ska använda mig av som är bästa sätt för mig att sluta?! Skulle bara vilja vakna upp en dag o inte röka faktiskt.. Vi får se hur de blir, jag ska defenetivt inte börja med nåt nikotin ersättande medel, kanske jag blir beroende av de? nä ska nog bara sluta, jag får minska cigg dag för dag o bestmma att jag ska ha fler timmar emellan varje cigg för varje dag som går.. kanske..
Har suttit o spara hundratals Westife bilder idag oxå, fy fan vad jobbigt asså, men då har man nåt o göra iaf.. haha.. men nu orkar jag inte mer, måste lägga mig så jag orkar upp imorn bitti ju :/ kanske ska börja med de när jag e röksugen, spara en bild?! hmm..

Här e några bilder på min bebis, kommer lägga upp fler imorn =)








Trött idag

Ja, nu sitter man här. Har nyss ätit frukost, ägg, keso, mjölk o kaffe blev det.
Hade tänkt att gå upp tidigare för att gå till gymmet, men jag orkade verkligen inte, fast det hade vart kul o skönt framförallt. Men jag har inte sovit bra på flera nätter nu o sovit alldeles för lite, så kände inte att det va värt det, för somn ör ju faktiskt vääldigt viktigt det med. Förra veckan vart mycket träning o så jobbade man oxå, så de va somna sent o gå upp tidigt o jag känner nu att usch inte en dag till, nu e klockan 9 o jag är trött o har ont i huvet, egentligen hade jag planerat att gå upp ännu tidigare, men hur hade det gått? haha.
Nä, måste nog tillåta mig själv o vila, vilket jag har väldigt svårt för, för det mesta. Jag vill så mkt, men ibland finns inte tiden o ibland finns inte orken, tyvärr =(

Nya tag imorn. Då har jag o Emelie iaf bestämt att vi ska gå o simma, så då får jag fan ta mig upp oxå.
Sen blir det torsdag då tänkte ja springa lite o sen gå o simma, o fredag blir simning med Emelie igen. Hoppas bara man får nåt jobb den här veckan, har sagt ifrån vissa dagar nu bara för att jag SKA hinna med o träna o göra andra saker, så nu sitter man o hoppas att man får jobb dom dagarna man kan...  Skönt iaf att jag slapp betala nåt för de där friskvårdskortet jag köpte, får alla pengar tillbaka från jobbet =)

Idag, om ca 2 timmar kommer Hanna o hennes mamma hit. Jag ska nämligen få en ny kisseunge =D En lite pojke som är tio veckor. Han ska heta Pysen. Så därför ska jag va hemma idag, för o se så han går ihop med mina två flickor här hemma, så¨dom inte käkar upp stackarn haha. Så idag blir en lugn dag.
Får se om jag sätter mig på cykeln sen en stund, om jag hinner, har lite o fixa innan. Jag är så himla stressad hela tiden, jag fattar inte!!! Jag har ju tid nu, fast de är mkt jag vill göra men jag hinner, de värsta är att känna av stresskänslan bara..
 Nä lite kaffe nu.

Hej svejs


My first =)

hej alla!
Välkomna till min nya blogg!

Här kommer de skrivas mycket om min väg till min dröm som jag längtar tills jag kan uppfylla.
D.v.s min kamp mot viknedgång, de kommer skrivas om kost och motion, tankar, funderingar, säkert mycket negativt men ska försöka vara positiv också haha.
Jag gav upp min dröm för många år sen, nämligen fotbollen, vet inte riktigt vad som hände egentligen. Jag älskar ju det, de är min passion. Jag gav upp helt enkelt. Jag gick upp ganska mycket i vikt, började röka o mådde inte alls bra bara.
Tror inte jag passade in i laget när jag spelade, var överviktig o inte så populär, tror att det var de som fick mig att sluta.
De va ingen som retade mig jätte mycket för min övervikt när jag spelade, men de va heller ingen som pratade med mig.


förut


nu


förut


nu


Nu har jag tagit mig i kragen och börjat kämpa mot mitt mål, min dröm. Det första är att gå ner några kilo, mitt nästa mål blir att sluta röka. Började i december o sedan dess har jag gått ner 3 kilo. Iofs har jag vägt typ 20 kilo mer än vad jag gör nu. Men saken e den att det är inte så "bara" att gå ner i vikt. Jag har börjat ändra hela min livsstil, och det är inte det lättaste kan jag lova, ändra på allt nästan. Från att vara van vid en sak o sedan bara bryta den.

Min dröm är inte att bli smal eller att se ut "som alla andra", bara för att vårt dumma ideal är så. Jag vill ha ett sundare liv, bättre kost och röra på mig mer, må bra! Ska man försöka gå ner i vikt för att bara vilja va som alla andra så funkar det inte, man blir inte lyckligare smal, jag vet det. Jag vill gå ner i vikt för att bli lättare, vill få bättre kondition så jag orkar.
Jag har sånt sug efter att börja spela igen, sån motivation, och TRO MIG, jag kommer TILLBAKA, men de kommer va en lång väg dit, det kommer vara mycket att kämpa med.

Så nu har jag gjort en blogg, mest för kunna följa mig själv. Jag blir även jätte glad för alla tips jag kan få, om ALLT, mat, träning, ny inspiration, nya tankesätt.
Jag har visserligen fått väldigt mycket hjälp av Ellie, en god vän som är utbildad kostrådgivare, jag hade inte kommit den här lilla biten ens utan henne, hon är underbar. Gå gärna in på hennes blogg: www.ellielilja.blogg,se o läs om ni vill, hon är en riktig inspirationskälla, så behöver ni hjälp så kan jag verkligen rekomendera denna tjej!

Jag har börjat träna med en gammal kompis, som också behöver förlora några kilon. Har köpt ett gymkort på badet, alltid nåt att börja med. Jag ser verkligen fram emot det här jätte mycket, när jag vet vad priset blir, en plats i ett fotbollslag, o jag vet, o många andra vet, att jag är SKITBRA på FOTBOLL.  Det kanske låter så lätt att gå ner några kilon o få bättre kondis, men tro mig de är inte de lättaste, vissa dagar suger verkligen, man måste tänka på så mkt


En dröm jag inte kommer ge upp!



Kommer skriva många olika saker här, så den som vill får gärna hänga med =)
Ha de bra / Puss Carro


Never stop believing, dont give up on your dream
Stumble and fall is the heart of it all, but if I fall down I will just try again

RSS 2.0